2023-05-24 261 瀏覽
今日同屋企人去觀塘shopping,突然好想食燒肉同火鍋😋即刻search睇下附近有冇得食,竟然俾我搵到係亞太中心嘅牛舞有齊燒肉嘅火鍋放題😍完全滿足到我嘅慾望!先講刺身!分別有三文魚,希靈魚,鯛魚,北寄貝,日本甘蝦,帶子同八爪魚。每一樣都非常新鮮,入口鮮味。超正!👍🏻我地叫左黑松露牛骨湯!有好濃郁嘅黑松露🍄同牛肉味🐮,但冇搶過大家嘅味道。拎嚟打邊爐真係一流!之後就係日本薩摩和牛拼盤同安格斯一口牛!日本薩摩和牛🐮真係冇得彈。口感鮮嫩,肉質軟腍。入口有好香濃嘅牛肉味。安格斯一口牛!一啖一粒,唔使自己切。非常方便。👍🏻除咗牛肉,我仲叫咗好多唔同嘅海鮮。分別有鯖魚柳,海蝦,甲羅燒,磯煮鮑魚,青口,清酒煮蜆,魷魚圈等。。全部嘅食材都好新鮮。食到我捧住個肚走😂😂