今晚同老公同屋企人嚟尖沙咀里木餐廳食生日晚飯,book 好左位真係舒心!😊 佢哋個menu真係五彩繽紛,有Omakase Spring Menu, 華蓮小長井牡蠣, 鮫鰈刺身配鮫鰈魚邊及魚子醬等等,每一款都款款獨特並有返佢哋嘅風味。笑T∆T 💜整體環境💜佢哋枱檯布置得好有品味,食物擺皿亦十分精緻。服務生們面帶笑容,提供嘅服務亦非常出色。係咁,餐廳評價一直都好高!👍💜菜式一:華蓮小長井牡蠣💜話就話華蓮小長井牡蠣好吸引!新鮮度一流,每一口都感受到深海嘅鮮味,好得意嘅係,牡蠣肉裡面仲帶少少蔥味,令每一口都好有層次感! 唔得唔試呢款呀!👍💜菜式二:鮫鰈刺身配鮫鰈魚邊及魚子醬 💜鮫鰈刺身配鮫鰈魚邊及魚子醬新鮮入口即溶,口感十足。佢嘅魚子醬係使用米之蓮餐廳所常用的,好有質格,豐富嫩滑的魚肉加上魚子醬的淡淡風味,令呢道菜式更加美味!👌💜菜式三:燒吞拿魚面頰肉壽司💜燒吞拿魚面頰肉壽司,哎吔哥! 呢個真係我食過最好食嘅壽司一款。溫熱的燒吞拿魚面頰肉奶滑香濃,再加上細緻的壽司飯,使人感到十足的滿足感! 一啖食落去, 真係令人回味無窮!🤩😍💜菜式四:鮫鰈魚配群邊壽司💜最後一道菜就嚟到鮫鰈魚配群邊壽司,整個壽

💜整體環境💜

💜菜式一:華蓮小長井牡蠣💜

💜菜式二:鮫鰈刺身配鮫鰈魚邊及魚子醬 💜

💜菜式三:燒吞拿魚面頰肉壽司💜

💜菜式四:鮫鰈魚配群邊壽司💜
最後一道菜就嚟到鮫鰈魚配群邊壽司,整個壽司滿滿都係鮫鰈魚,每一口都感受到濃郁的海鮮味。如果你鍾意鮫鰈魚,呢道菜絕對值得試味! 得"