2024-03-20
一日之計在於晨,而一餐之美則在於「鴨」。一班好友嘅我哋,驅車千里,踏足尖沙咀,欲尋找一處能訴說港味故事嘅地方。在無數選擇中,我哋選擇咗「YA鴨」餐廳充滿着歡快嘅鴨子元素,處處洋溢着溫馨與趣味,好似進入咗一個快樂嘅鴨子世界。我哋一行人安坐,期待即將到來嘅美食饗宴。😊🎊🔴慢煮鴨片撈粗🔴首先登場的是「慢煮鴨片撈粗」,彷彿藝術品一樣。それぞれが持ち味を更に引き立てる加工法。配上煮得恰到好處嘅鴨片,兩者融合,之間的化學反應喺口中爆發,彷彿每一粒味蕾都在歡呼。😍✨🔴重料柱侯金錢肚豬大腸撈粗🔴緊接著是「重料柱侯金錢肚豬大腸撈粗」,一上桌就已經深深吸引了我哋嘅目光。滋味十足的湯底,讓人想忍不住一試。一口咬落,肚及大腸爆出嘅口感,再配合罪麵,無疑是絕配!💖🤤🔴夜市攤鹽酥雞🔴然後,「夜市攤鹽酥雞」嘅登場更是加深了我哋對「YA鴨」嘅好感。外脆內嫩,鹹香適中嘅鹽酥雞,齒頰留香,猶如回到濃濃人情味嘅夜市攤,欣賞著熱鬧非凡嘅風景。😄🍗🔴舊時走鬼檔辣魚蛋🔴最後,「舊時走鬼檔辣魚蛋」給予我哋深刻嘅印象。微辣中帶點滋味,回味無窮,讓人停不下來,留下深深嘅回味。🌶️😊食物嘅滋味已經吸引,餐廳內部更是溫馨又富有特色,服務人員
餐廳充滿着歡快嘅鴨子元素,處處洋溢着溫馨與趣味,好似進入咗一個快樂嘅鴨子世界。我哋一行人安坐,期待即將到來嘅美食饗宴。😊🎊 🔴慢煮鴨片撈粗🔴首先登場的是「慢煮鴨片撈粗」,彷彿藝術品一樣。それぞれが持ち味を更に引き立てる加工法。配上煮得恰到好處嘅鴨片,兩者融合,之間的化學反應喺口中爆發,彷彿每一粒味蕾都在歡呼。😍✨
食物嘅滋味已經吸引,餐廳內部更是溫馨又富有特色,服務人員嘅親切與微笑,都顯得格外窩心,令人流連忘返。👨🍳💕
YA鴨,更像是一家能夠帶走我哋味蕾去旅行嘅港式餐廳,每一道菜都別具一格,充滿驚喜。