2021-08-12
每個月都上山頂一次散步,今次去咗Wildfire, 皆因超鍾意食pizza, 另一半提議試吓呢間。選擇了他們的set dinner。我們揀了意大利雜菜湯、煙三文魚凱撒沙律、至尊pizza. 另外追加脆炸魷魚 $58 和時日甜品 $28。沒有特別的餐湯…上沙律時發生小插曲,原來廚師忘記了给我們三文魚,之後才後上😅⋯⋯戲肉 pizza 登場,足料toppings, 餅底夠薄,餅邊亦脆,正👍🏻👍🏻👍🏻這個炸魷魚都好有水準,魷魚好香,炸得好脆,魷魚質素亦好,容易咀嚼,不像擦膠一般😜寶寶通通的甜品,本身想要疏乎厘,但待應說這個menu不包,我們便說另外訂,但最後都不知出現什麼問題,叫他們上得甜品時來了這個凍冰冰的焦糖燉蛋,好好醜醜食埋佢。再叫侍應睇吓上晒菜未,他們說上晒了,最後便算吧,都已經太飽了。臨走前出去露天雅座坐了一陣打卡,風景超正!
沒有特別的餐湯…
臨走前出去露天雅座坐了一陣打卡,風景超正!