2024-01-03 421 瀏覽
話說我試咗間法國餐廳啲蛋糕,正!🍰首先有個Yuzu Mandarin Mango Cake,外型得意又創新,咬一口就感覺到爆炸嘅柑橘同芒果滋味,酸酸甜甜好岩夏天嚟個個cut。再嚟個Royal Chocolate Cake,每一啖都系極品,朱古力控絕對唔可以錯過!Tiramisu方面,剛啱好我係個芝士控,佢嘅層次感做得夠濃夠香,每啖都令人滿足。Crème Brûlée Cake就清新咗啲,焦糖脆脆哋,雲呢哋滑滑哋,箇種對比,正到爆!最後,士多啤梨慕絲真系夠晒抵食,外面個慕絲軟綿綿入口即溶,夾埋中間嗰層酸酸地嘅士啤醬,越食越過癮。總括嚟講,這家法國餐廳嘅蛋糕,味道、賣相、口感都令人難以忘懷喎!🎂😊