2022-04-02 61 瀏覽
星期五放工經過佐敦附近買野,見到呢間越南野多人等外賣,於是我決定買少少外賣返屋企加餸。手作挪威煙三文魚米紙卷 $48一拎返屋企,家人即時食呢個米紙卷,個煙三文魚味道好好,熟度岩岩好,有少少軟身,粉絲同青木瓜令個米紙卷質感更有層次感。媽咪都讚好食。意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 $38鍾意個黑醋汁,食落個雞翼有牛油同蒜蓉既香味,黑醋既酸味令個雞翼既肥膩感無左,點埋青檸檬汁,味道更清新。火五和牛牛丸扎肉粉 $48鍾意呢個外賣既處理手法,湯同河粉分開,食個時先倒埋一齊。外層有一層保鮮紙包住,拎到屋企仲暖既,湯既溫度保持到。和牛牛丸幾好食有牛味,扎肉同埋洋蔥香草仲有辣椒令成個湯河好入味。越式炸蝦春卷撈檬 $42魚露分開另一個細盒,食個時先倒入去,蝦春卷都整得幾脆。火五特式鳳爪 $22屋企人鍾意食鳳爪,有青木瓜同香醋調味,酸酸地又有青木瓜既清新口味,好食同幾開胃。D24榴槤炸彈 (4粒)$48外層煙韌香軟,有食緊麻薯既感覺。內層係足料香滑又好食既榴槤肉。食個口感香口又唔油膩。

手作挪威煙三文魚米紙卷 $48
手作挪威煙三文魚米紙卷

意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼 $38
意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼

火五和牛牛丸扎肉粉 $48
火五和牛牛丸扎肉粉

越式炸蝦春卷撈檬 $42
越式炸蝦春卷撈檬

魚露分開另一個細盒,食個時先倒入去,蝦春卷都整得幾脆。

火五特式鳳爪 $22
火五特式鳳爪

D24榴槤炸彈 (4粒)$48
D24榴槤炸彈(4粒)

外賣自取
手作挪威煙三文魚米紙卷
意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼
火五和牛牛丸扎肉粉
越式炸蝦春卷撈檬
火五特式鳳爪
D24榴槤炸彈(4粒)