2022-09-24
厚福街一向出名多野食,呢晚就來一齊打邊爐!.➡️招牌鮮椰青雞鍋 $288➡️老友鬼鬼 $78➡️餃子拼盤 $128➡️丸類拼盤 $128➡️蔬菜拼盤 $93➡️胡爐牛拼盤 $398➡️黃金炸魚皮 $88➡️紫菜炸響鈴 $88.之前食過佐敦的醉胡爐好正,今次來試厚福街姊妹店一樣好食👍🏻環境走中國風🏮.今次揀了招牌鮮椰青雞鍋,見住即場煮已經覺得好正😍 清雞湯加上新鮮椰青🥥,好多雞相當足料,嫩滑鮮味,湯好好飲非常鮮甜,jo又飲左好多碗🤣.食完雞到打邊爐時間!叫了幾個拼盤滿足貪心的jo,🥓牛大大盤來到嘩一聲,🥟餃子皮幾煙韌又足料,丸彈牙最喜歡蝦丸真係食到🦐蝦肉😋響鈴第一次食入面有紫菜滿喜歡但記得唔好烚太耐🤣.熟食意外地高質大家都讚👍🏻 老友鬼鬼即係油炸鬼包住墨魚,脆卜卜墨魚好彈牙,點泰式辣醬好好食😋 黃金魚皮大大塊超愛濃厚的鹹蛋黃香咬落脆卜卜相當出色🤤.來到厚福街想打邊爐可以試下,大愛湯底幾高質👍🏻
➡️招牌鮮椰青雞鍋 $288
➡️老友鬼鬼 $78
➡️餃子拼盤 $128
➡️丸類拼盤 $128
➡️蔬菜拼盤 $93
➡️胡爐牛拼盤 $398
➡️黃金炸魚皮 $88
➡️紫菜炸響鈴 $88
來到厚福街想打邊爐可以試下,大愛湯底幾高質👍🏻