2018-05-16 38 瀏覽
早幾年真係沉迷雞煲,雞煲盛行,雖然近年多左好多圍爐新選擇,又粥底、又蒸氣鍋咁。但我都係偏愛雞煲,自己腸胃唔係好,只可以偶然食,但又相當滋味👍🏻今日同幾個朋友去到紅磡諗住打邊爐,但經店員介紹後,我地決定試下雞煲。原隻雞煲幾有份量,而且食得出雞幾鮮,唔係雪藏野,幾有肉地,而且唔鞋口😋我地揀左漁樂鍋醬雞煲,點少辣,啱啱好。個醬幾杰,幾容易入味。而且個爐滾得快,唔洗等好耐就食得,正。食完雞煲,例牌加水打邊爐,鍋底都唔會太油,點左幾款配料。值得一提,呢度D配料唔會好貴,雖然唔係話好正好正果隻,但計番價錢,都幾抵食👍🏻手切牛肉冇乜筋,食落唔un,另外墨魚滑幾好食,夠彈牙。至於咁濃味嘅雞煲,當然要點D好似響鈴、豆卜、蔬菜呢D咁吸汁嘅配料😋原本想點雞骨丸,聽落好吸引,可惜賣哂,點左貢丸,都幾彈牙。整體漁樂鍋嘅質素真係唔錯,最重要係埋單時見雞煲做緊優惠,收左$1!咁就真係超級抵😍
早幾年真係沉迷雞煲雞煲盛行,雖然近年多左好多圍爐新選擇,又粥底、又蒸氣鍋咁。但我都係偏愛雞煲,自己腸胃唔係好,只可以偶然食,但又相當滋味👍🏻

而且個爐滾得快,唔洗等好耐就食得,正。