2021-12-02 29 瀏覽
唔知點解出名好味馳名嘅滷水鹅都喺對面海, 即使分店開喺屋企附近 都覺得唔夠正宗~收到order今晚要去買外賣加料, 就在鰂魚涌好多食肆嘅海光街找上這間『滷府』~~ 取其諧音「老虎」, 非常易記。✨🐯就只提供外賣, 一眼望見嘅廚房,企理乾淨。喺門口準備入去之際, 已經聞到好香嘅鹵水味..慢煮特調鹵水雞($78半隻)有別於豉油雞, 鹵水味道更加芳香悠長, 入味得來依然吃到雞嘅鮮味。 慢煮嘅雞肉非常嫩滑腍身, 雞皮部分都夠爽,亦唔會油淋淋。鹵水鵝腎$28 /個果然同鴨腎唔同食法~ 切開較為大塊, 咬落軟身, 一啲都唔硬。 越嚼越有味道~ 慢慢滲出滷水香氣 , 非常美味 !😋👍提供嘅蒜蓉白醋也可以提升鮮味。Packing十分精緻, 外賣去 party 當禮物,手信也非常適合👍👍😋。返到去屋企人見到紙袋以為我😁去咗買蛋糕😊🌟

就只提供外賣, 一眼望見嘅廚房,企理乾淨。

喺門口準備入去之際, 已經聞到好香嘅鹵水味..

慢煮特調鹵水雞($78半隻)
。 慢煮嘅雞肉非常嫩滑腍身, 雞皮部分都夠爽
,亦唔會油淋淋。

鹵水鵝腎$28 /個

返到去屋企人見到紙袋以為我😁去咗買蛋糕😊🌟