2019-06-04
上星期同我D老友聚下舊,佢介紹嚟呢間位於尖沙咀嘅 火鍋] ,由於我呢個朋友要求都好高,所以佢介紹嘅應該冇錯。食店裝修好靚,沿著樓梯進入地庫,面大多係以卡位設計,坐得闊落,裏面嘅地方好整齊, 乾淨企理!餐牌有多款套餐,我哋先點了一個滋補嘅清雞 木耳雞湯火鍋湯底。呢個清雞湯火鍋湯底,真係材料十,除咗有瘦肉,大大隻肥雞之外,仲有啲白果,入口清甜順喉, 我哋每人都飲咗兩至三碗,先至選取唔同嘅火鍋配料!呢個木耳雞湯,一點味精也沒有,雞肉十分嫩滑,一啲都唔韌,侍應仲好好招呼準備刀叉 畀我哋慢慢享用呢隻嫩滑嘅肥雞!享受完咁滋補嘅雞湯,侍應即刻幫我哋加湯底下半場我們點了重慶四寶拼盤, 安格斯肥牛 及海鮮配料!拼盤上枱賣上十分搶眼這個四寶拼盤有黑牛柏葉、鵝腸、豬紅、豬腰……黑牛柏葉十分爽口彈牙, 鵝腸清洗都十分乾淨可以放心享用,豬红大大舊入口結實,豬肝 鮮味。美國安格斯牛板腱,顏色鮮豔,加水輕灼即可入口,肉質好靚! 絕對唔係平時火鍋放題 可以相比!海蝦新鮮,十分彈牙!這裏食物質素及環境,真係十分唔錯,最適合朋友聚舊慢慢食!
享受完咁滋補嘅雞湯,侍應即刻幫我哋加湯底
下半場我們點了重慶四寶拼盤, 安格斯肥牛 及海鮮配料!
海蝦新鮮,十分彈牙!
這裏食物質素及環境,真係十分唔錯,最適合朋友聚舊慢慢食!