2024-09-21
大滾友荃灣分店 , 古色古香中式宮庭佈置, 掛上大紅燈籠及古樸木屏風,十分 特色,充滿濃濃中國風。半隻花膠雞湯鍋金黃的雞湯 , 有半隻肥美三黃雞及厚實的花膠片, 煲滾後傳來濃厚雞湯香氣, 十分誘人, 先吃一口湯, 濃稠鮮甜,帶黏糯的口感, 用來做火鍋湯底 , 認真一流, 雞件好嫰滑, 花膠Q 彈 , 充滿骨膠原 , 滋補又養生。牛肉拼盤 (細)拼盤豐富吸引, 牛肉好新鮮有: 🔸️頂級安格斯牛肉🔸️手切本地牛肉🔸️新鮮牛展🔸️頂級雪花肥牛🔸️牛黃喉🔸️牛肉粒及🔸️牛舌花每款牛肉滿佈雪花, 顏色粉嫰,安格斯 牛肉及頂級雪花牛 , 油脂豐盛,放入湯中淥十數秒即可, 肉質軟嫩細膩 , 充滿肉汁。手切本地牛肉及新鮮牛展 , 入口軟腍鮮嫰,牛味濃郁,咀嚼間釋出油潤肉汁, 滿足食肉獸的我。 牛舌花及稀有的牛黃喉 , 爽脆帶嚼勁的口感 , 認真一流。手打鵝肝墨汁墨魚丸 (4粒)黑卒卒的墨汁墨魚丸, Q彈又嚼勁,內裡 包上鵝肝粒, 啖啖鵝肝甘香,誠意十足。伊比利亞橡果豬伊比利亞豬,以橡果餵飼育成,肉質結實爽口,色澤嫰紅,肉味香濃, 咀嚼時帶淡淡嘅橡果果香 ,肉香加倍誘人, 讓人回味 。大滾友雜菜拼盤有: 🔸️生菜
半隻花膠雞湯鍋
牛肉拼盤 (細)
拼盤豐富吸引, 牛肉好新鮮有:
🔸️頂級安格斯牛肉
🔸️手切本地牛肉
🔸️新鮮牛展
🔸️頂級雪花肥牛
🔸️牛黃喉
🔸️牛肉粒及
🔸️牛舌花
手打鵝肝墨汁墨魚丸 (4粒)
伊比利亞橡果豬
🔸️油麥菜
🔸️金菇等
🔸️爽口萵筍
🔸️綿糯的芋頭
每款新鮮蔬菜, 放在湯中吸嗦雞湯鮮香, 爽脆又健康。
鮮鮑魚
新鮮圓潤的連殼鮑魚,口感紮實嚼勁,鮮香十足。
自家製竹蔗茅根
竹蔗水清甜下火,喝後十分清潤喉嚨,打邊爐最佳拍檔 。
火焰焦糖豆腐花
飯後甜品,自家製焦糖豆腐花, 店員將酒加熱,再倒在冰凍的豆腐花上,燃起熊熊火焰,打卡一流。每啖都滑不溜口,洋溢濃郁豆香, 慢慢沁出淡淡酒香,令人心醉。