2020-07-05
今晚放工約咗朋友一齊食雞煲, 揀咗尖沙咀呢間, 吞pot雞煲.住家菜 ,之前已經食過好多次,覺得好好味!之前都係簡辣嘅雞煲, 今次想食得滋補少少, 冇咁熱氣, 就揀咗呢補螺片花膠雞煲!望張圖覺得好吸引,之前揀嘅香辣雞煲都勁好味 !有預感會唔會失望!環境闊落,又寬敞。一嚟就會畀所有嘅醬料,醬料收費每位12蚊,有好多隻醬料任君選擇!我就揀咗麻醬同埋炸蒜蓉撈埋一齊,勁好味!雞煲出場 ,金黃色嘅湯底, 好足料,肥美嘅雞,同埋好多花膠螺片, 愈食愈滋味 !花膠好厚,好滋補! 成件事就係美容養顏!越食越開心!手打黃金海膽黑墨丸另外仲叫多兩款餸,第一款係手打黃金海膽墨魚丸 ,另一款就係滑嘟嘟, 兩款同時上菜,實在太心急 一到就倒咗落去個煲度,見唔到成個圖, 黑蚊蚊嘅一粒海膽黑墨丸望落平平無奇,但係充滿驚喜!滑嘟嘟( 蟹子墨魚滑,蟹籽蝦滑,鯪魚滑) 另一款滑嘟嘟真係菜如其名 ,滑到飛起 !等佢熟嘅時候就成碗不起咗喇!好滋味!
環境闊落,又寬敞。
我就揀咗麻醬同埋炸蒜蓉撈埋一齊,勁好味!
手打黃金海膽黑墨丸