2014-02-14 1215 瀏覽
今日晚飯幾個女仔行完銅鑼灣去左大坑食飯,點解呢因為食完反順便去個 fd屋企打牌。銅鑼灣打的上去都係廿幾蚊。fd話價錢實惠,一打開個menu都係呀!女人宗旨最梗要係扺食同好食。老闆介紹左個杏汁白肺湯,話叫我地幾個女仔補下wo~信佢啦,再點左功夫魚,半隻波爾多鴨,金銀蛋時菜。個湯一到d杏仁味已經恭梗出泥,有無味精一試就知。而家真係好小無味精既湯啦酒樓!果然無介紹錯。另外一提個功夫魚好好味,唔腥同滑,係招牌菜呀。5個女仔食左六個靚仔。再叫多個咕嚕肉,又係至愛泥!不過食到一半先記得影相。。算啦!埋單都係每人130到。因為我地仲啤左一啤tim..下次會再泥試埋佢第二d湯。總括泥講係gd gd a

果然無介紹錯。
另外一提個功夫魚好好味,唔腥同滑,係招牌菜呀。5個女仔食左六個靚仔[白飯]。再叫多個咕嚕肉,又係至愛泥!
不過食到一半先記得影相。。算啦!

2014-02-12
慶祝紀念