2023-10-26
點左一份三文治,係香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治。鹹牛肉係細個既味道,仲見到小店有寫住推介,所以就點呢個。鹹牛肉係平時既味道,融入系蛋裡面,配合埋半溶芝士,唔會太膩,陣陣飽足感。要讚既係個蛋,好滑,入口即能吞。整份三文治既配搭都好好,係台灣型既港式味道。另加左一樽滴漏咖啡。第一次嘗試滴漏咖啡,味道比一般咖啡重咖啡味。我平時唔飲加糖咖啡,小店呢支係微糖,都算合飲。小店位於熱鬧既油麻地過一個街口,剛好可以避過滿滿既人潮位。我星期四中午12:45去,去到小店都已經有4-5位客人等緊食物,仲見到小店不停處理其他各種訂單,可見小店受歡迎之程度。小店比起其他外賣店好處係設有一張小枱供用餐用,可以即場食,行街經過既人可以即買即享用,非常方便,設計貼心。咁岩上堂系旺角區,所以行過黎試試小店既三文治。食物味美,價錢適中,份量飽滿,值得encore。下次可以再搭車出來一試!