2022-05-18 154 瀏覽
位於西灣河的諸勝堂 西灣河地鐵站對面 過條馬路就係啦 本身以為佢係一間日式餐廳 (個名完全唔似茶記)誤會了原來係一間新派茶記!平時朝早7:30就有早餐食 今日嚟到就試咗午餐 有七款選擇連埋每日都有啲唔同嘅特餐環境非常闊落有卡位亦有普通座位 見到枱上既Menu有好多唔同種類嘅食物叉燒蝦仁雙拼日本滑蛋飯 配自家製甜豉油 ($60)見到蝦仁大大隻就知好食啦 都有4-5 隻蝦仁 滑蛋炒得啱啱好唔會好老 仲專登叫咗少飯 但啲滑蛋叉燒唔會因為咁而減少 甜豉油嘅味道都唔錯 撈飯一流 最衰冇另上豉油俾我控制下分量😹😹 想再加多d甜豉油😀飲品方面都係叫左熱檸水(繼續養生健康😂) 佢有好多特式飲品 好似愛爾蘭咖啡 黑牛等等😍 好吸引,下次有機會再黎試下!

叉燒蝦仁雙拼日本滑蛋飯
配自家製甜豉油 ($60)

見到蝦仁大大隻就知好食啦 都有4-5 隻蝦仁