2016-09-04 2907 瀏覽
大榮華?滔哥久仰大名真係好想見下真人,可惜緣份未到,今晚到來是老婆介紹既,因老婆係個周圍搵野食既人,所以加埋滔哥個名就不用再想了裝修應該都好耐歷史了,我好喜歡,因為現在真係賣少見少了,蟲草花浸魚肚:味道普通,其實這道菜靈魂係蟲草花,但可能蟲草花浸水太耐流失了應有既味道如果做得好既話呢個係上等菜豬油撈飯:唔使講啦兩個字-情懷-豆豉果皮炒蝦:其實道菜也設計不錯,食落香口豆豉味夠香不過果皮味就只有少少,可能師傅炒時落得唔夠,如果我做的話我會將果浸到淋身打溶爆香連水一起炒至乾身乳豬:燒得非常好豬又會太肥大佬乳豬醬也直得一讚,因平時出面食既只係得個甜既味道,而呢個係有麵豉既味道相信出面酒樓唔會間間有燒米鴨用心之作咬落傳統既香料味道全部有齊,因為如果冇心做既師傅係唔會咁足料既,佢個梅醬也非常之不錯甜酸既味道做得好好又夠濃,市面好多什麼名牌老字號得個名得個人氣,絕對做唔倒呢個效果,所以師傅好野,最後甜品:紅豆沙/麥米黃豆,紅豆沙水準平均,約果可以再稠密多少少就更佳啦,麥米黃豆其實做得幾好因食落有清淡既感覺同埋有口感,只係差少少温度,整體來講都算係唔錯,有空會再來,因為相信有更好菜式係度,冇理由唔再來
裝修應該都好耐歷史了,我好喜歡,因為現在真係賣少見少了,
豬油撈飯:唔使講啦兩個字-情懷-
乳豬:燒得非常好
豬又會太肥大佬
燒米鴨
2016-09-04
10 分鐘 (堂食)
  • 燒米鴨燒乳豬
  • 豬油撈飯