2024-09-17 250 瀏覽
餐廳是自家製品牌2.所有點心現場即點即做,手作點心3. 介紹師傅背景(曾就職於日本東京富麗華多年,專為高管達人和明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,經驗豐富)又到放半日嘅日子,約咗朋友食生日飯,今次佢俾我揀😍我最鍾意嘅就係飲啖茶食個包,朋友話佢喺新界嘅一間分店食過,推介話餐廳是自家製品牌,所有點心現場都係即點即做既手作點心,點心師傅仲要曾就職於日本東京富麗華好多年,專為高官達人和明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管tim😮‍💨經驗豐富,講到咁巴閉,就揀咗呢一間飲茶🤭🤭🤭我哋叫咗七樣嘢,分別有脆皮炸乳鴿,老爺子古法馬拉糕,月半灣晶瑩鮮蝦餃,黑松露北菇燒賣王,四寶雞扎,半肥不瘦叉燒腸,蒜香蝦春卷脆皮炸乳鴿我欣賞佢冇調味過重,可以自己按需要加豉油同埋懷鹽🐷老爺子古法馬拉糕我欣賞佢個口感極度鬆軟,算係茶樓之中嘅數一數二,同埋佢唔係死甜,食落去好舒服👍蝦餃同埋燒賣都係飽滿嘅大大粒,蝦嘅份量好多🐷四寶雞扎穩打穩扎😆半肥不瘦叉燒腸我欣賞佢叉燒份量多,冇大量嘅芫荽,反而有啲細細粒嘅翠玉瓜做顏色點綴👍蒜香蝦春卷最鍾意食煎炸嘢👍冇得彈So far好滿意今餐嘅飲茶,
餐廳是自家製品牌
2.所有點心現場即點即做,手作點心

脆皮炸乳鴿
我欣賞佢冇調味過重,可以自己按需要加豉油同埋懷鹽🐷

老爺子古法馬拉糕

蝦餃同埋燒賣都係飽滿嘅大大粒,蝦嘅份量好多🐷

四寶雞扎穩打穩扎😆

半肥不瘦叉燒腸

蒜香蝦春卷
最鍾意食煎炸嘢👍冇得彈

So far好滿意今餐嘅飲茶,食到捧腹而回