黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
踏入生日月,好多朋友請食飯😋😋朋友帶咗我嚟呢間尖沙咀日本嘢。首先,講吓環境,一入到嚟成個餐廳都好有日本餐廳嘅感覺,裝飾擺設都好有風味🍂一開初嚟咗兩杯嘢飲已經心心眼😍藍蝶花佛手柑熊茶 $68嘢飲味道好好,有茶味,而且酸酸甜甜好開胃。野都未開始食就已經飲晒😂😋綠茶鮮奶熊脆脆 $68一開初俾兩個熊仔吸引,打卡一流👍🏼抹茶奶味好香濃👍🏼M7澳洲和牛水菜卷 $169牛肉好香牛味,而且通常都係食金菇,今次配搭左水菜,我都係第一次食,味道好夾,好香👍🏼黑松露牛油野菌燒蠔$78(買一送一)呢個蠔真係好味到不得了😋食得出係新鮮,而且配合好香濃嘅黑松露野菌,味道出奇地夾👍🏼玉子燒汁脆活鰻 $188第一次食呢個配搭組合,加上燒汁,好好味。食得出鰻魚真係新鮮既鰻魚👍🏼食物成本捨得花費👍🏼椰皇壽喜燒配M7澳洲和牛 $398估唔到壽喜燒都有隻熊仔🤣🤣首先,讚吓佢嘅壽喜燒汁,非常之入味,但又唔會好鹹。和牛寶盒上菜時亦很用心,很有驚喜及心思👍🏼除咗包裝靚,入面嘅和牛真係好有質素。牛肉真係靚牛肉,入口即溶,而且好有牛味。至於兩隻虎蝦,都係新鮮彈牙的😍😍今次生日飯食得好開心🥰環境舒適,好適合朋友傾偈聚會👍🏼而且服務員態度

一開初嚟咗兩杯嘢飲已經心心眼😍

藍蝶花佛手柑熊茶 $68

綠茶鮮奶熊脆脆 $68
一開初俾兩個熊仔吸引,打卡一流👍🏼抹茶奶味好香濃👍🏼

M7澳洲和牛水菜卷 $169

黑松露牛油野菌燒蠔$78(買一送一)

玉子燒汁脆活鰻 $188

椰皇壽喜燒配M7澳洲和牛 $398

今次生日飯食得好開心🥰環境舒適,好適合朋友傾偈聚會👍🏼而且服務員態度也很好,接待有禮。特別一陣就係餐廳喺材料用選方面真係捨得花成本製作👍🏼值得推介👍🏼

2023-11-14
慶祝紀念