2015-09-07
上個星期係媽子生日所以特登早d book好枱同爸b 媽咪嚟食飯。其實平時我地都係鐘意食中餐但有位朋友俾左coupon我地,所以諗住係生日飯就去試間特別d既。餐廳環境都幾特別,幾有屋企feel。菜色就以set menu為主,經服務員介紹完order好。就先食咗幾款生蠔先,因為老豆係生蠔愛好者所以生蠔我哋三個人都叫咗兩打,因為做緊買一送一計落都算幾平。因為我同媽子都比較細食所以淨係做咗兩個set。頭盤嘅吞拿魚我個人覺得味道幾好,有少少似緊食日本料理咁樣。至於另外嘅蟹肉凍就比較濃,帶好香香茅味。薑汁凍湯好特別比想像易入口,另外龍蝦湯真係超級濃味無得頂。之後嘅鵝肝同春雞唔錯,鵝肝夠外脆內軟。之後食到中間會出個雪葩,味道係番石榴好清新好好味。最後main食左M7同牛面,M7其他都幾好但比較係牛面肉就真係牛面肉比較特別。一來冇食過二來佢真係整得好淋好入味,果然係招牌菜式絕對值得一試。甜品方面有朱古力蛋糕同Movenpick雪糕,味道ok但唔算有太驚喜可以有改善空間。是關掛住食冇咩影到相,係食到main先記得,浪費晒廚師精緻既擺盤。整體成餐飯都食得好滿足,味道同服務都唔錯兩老都食得好開心。朋友果然冇