2022-08-29 934 瀏覽
約左去大學同學屋企聚舊,無理由兩手空空,所以我預先做咗資料蒐集,發現佢屋企附近有間滷水外賣小店都幾多好評,就買黎試下!有多款套餐仲有特價滷水鵝飯好吸引,望到廚房好整齊乾淨,食客就放心我起門口思考左一陣,店員好好咁走黎問我有咩需要,可以推介番!因為諗住share 食,所以店員推介滷佛爺,套餐包杯熱飲滷佛爺有鵝脾、鵝腸、鵝肝、鵝腎和鵝蛋每款都有啲,份量都唔少,啱晒share 呢個滷佛爺指明係俾鵝脾,成隻脾,份量足,最緊要啖啖肉,鵝肉好嫩滑,好淋,而且好入味,有鵝的油香而不怕膩,有濃濃的滷水味鵝腸好爽口,無尿壓味,份量足,煮的時間啱啱好,沒有過龍,口感佳鵝肝一直都是我的最愛之一,這裏也沒有令我失望,鵝肝沒有煮過火,依然香嫩鴨腎就有吃過,鵝腎反而冇試過今次難得可以試吓,鵝腎的口感和鴨腎的有點相似,也是一樣的爽口,不會韌加左$5 轉鵝油撈麵唔係好多地方有鵝油撈麵,估唔到呢一間有,而且只是加5蚊,所以諗都唔諗就加錢轉因為鵝油的關係,所以撈麵聞落好香,而鵝油亦令撈麵添上了一陣光澤,食落口油而不膩。麵是粗身,所以不會怕加完油會太淋!估唔到外賣質素都咁好,最鍾意是這個套餐可以一次過品嚐不同的口味,方便s

有多款套餐

仲有特價滷水鵝飯

好吸引,望到廚房好整齊乾淨,食客就放心

因為諗住share 食,所以店員推介滷佛爺,套餐包杯熱飲

滷佛爺有鵝脾、鵝腸、鵝肝、鵝腎和鵝蛋
每款都有啲,份量都唔少,啱晒share

鴨腎就有吃過,鵝腎反而冇試過

加左$5 轉鵝油撈麵

估唔到外賣質素都咁好,最鍾意是這個套餐可以一次過品嚐不同的口味,方便share !
外賣自取
  • 滷佛爺