2K
2010-03-08 16 瀏覽
5-3-2010收工終於可以去「下場」, 不過仍然得返 20 分鐘食飯, 唯有喺附近快快 chur 碗麵就算. 呢間路過 N 次都未食過, 又食個三餸車仔麵 $25), 加杯凍豆漿 ($6).先嚟豆漿, 味道現成得很, 幾稀, 豆味薄, 好在唔太甜, 叫「好過無」的貨色吧.主食係油麵配豬大腸 + 蘿白 + 牛肚... 湯底 (係腩汁?) 色水好深, 帶點混濁, 呷了一啖只覺好濃五香味, 跟住好口渴, 睇嚟真材實料得來, MSG 亦唔輕手喎 油麵硬度剛好, 食落唔膩, 最後明明份量唔少都俾我食晒 豬大腸十分入味, 唔太肥, 食落帶甜及鹵水香, 軟熟又帶點煙韌, 好食; 牛肚亦十分入味, 不過我覺得太軟撻撻, 還是有咬口一點的較對胃口; 蘿白就好好食, 軟腍無渣, 食落清甜得很, 索了湯底及鹵水汁又多一份鹹香, 正 底部仲有幾嫩的西洋菜, 食落爽甜, 正 環境及衛生就認真麻麻了, 不過車仔麵係幾好食, 難怪 8:xx pm 嚟到仍然多人成咁.放低 $31, 都值得試試的.
5-3-2010

油麵硬度剛好, 食落唔膩, 最後明明份量唔少都俾我食晒
底部仲有幾嫩的西洋菜, 食落爽甜, 正

放低 $31, 都值得試試的.
最好食係蘿白; 豬大腸都不錯
2010-03-05