2022-09-27 853 瀏覽
呢日同朋友下午茶☕️,想食特別啲,就揀咗呢間有西班牙小食作下午茶嘅餐廳,裝修幾靚,坐得好舒服😌 *Tea set for two $298**洋蔥薯仔西班牙奄列*西班牙奄列煎出嚟好厚,口感非常厚實,有滿滿嘅薯仔粒喺入邊,都幾飽肚,個奄列上面跟咗酸酸哋嘅醬,正好解一解膩*迷你臘肉腸鵪鶉蛋漢堡*個迷你漢堡超得意,一咬落去個麵包好有驚喜,因為佢有蒜蓉嘅味道,而且漢堡扒都好有咬口,仲跟咗一塊薄薄嘅臘肉腸,整體感覺不錯*炸黑毛豬火腿球**墨魚汁炸海鮮球*呢兩款都係炸嘅,一樣都係咁脆,入面個墨魚蓉打到好滑,仲有好細粒嘅墨魚,幾香口*脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬*個豬腩肉嘅外皮脆卜卜,而且肉同脂肪嘅分層比例啱啱好,食落口唔會太過肥膩,配埋個蜂蜜蛋黃醬,食多兩嚿都唔怕*香脆肉桂條配榛子朱古力醬*佢個肉桂條係即炸,一杯有四條,一上枱就好香肉桂味,食落好脆口,點埋個榛子醬一齊食簡直係一流*西班牙杏仁千層酥*佢個西班牙千層酥好精緻,好鬆脆,面頭嘅杏仁片增加咗口感,而且唔會太甜,不錯

*Tea set for two $298*

*洋蔥薯仔西班牙奄列*