2017-07-14
之前已經試過呢間嘅甜品,知道佢地原來新開多咗一間西餐廳,所以決定跟老公去試試。位置都算方便,近銅鑼灣地鐵站C出口,行大約3分鐘左右就到。店內感覺光猛,裝修精緻,而餐牌顏色色彩繽紛,睇見令人心情愉快。食物款式多多,睇到人眼花撩亂。鮮榨神奇西瓜原個小西瓜起肉打成新鮮西瓜汁後再放回殻內,原個奉上,西瓜汁冰凍解渴,味道清甜。冰凍鮮果錫蘭茶錫蘭茶味香濃,每一啖都滲出淡淡嘅果香味,而且整體上不算太甜。68度溫泉蛋忌廉蟹肉意大利粉新鮮蟹肉配上大量蟹籽,面層放上溫泉蛋,拌混之後每條意粉都充滿蛋香味,而且忌廉汁香滑,蟹肉鮮味,令人一試愛上。胡椒蜜糖豬仔骨,厚薯條(半份)黑胡椒加上蜜糖烤焗而成,味道甜甜地又有胡椒香味,肉質鮮嫩有咬口,配上粗身厚薯條,還有加上芝麻醬的生菜沙律,滋味非常。最後當然要叫個甜品做結尾。抹茶白玉新地抹茶雪糕香濃軟滑,配料有不同顏色嘅糯米丸子。焙茶白玉新地焙茶味突出,味道香甜。估唔到主食水準都可以咁出色,而且員工有禮貌,下次可以再試其他款式。
位置都算方便,近銅鑼灣地鐵站C出口,行大約3分鐘左右就到。
鮮榨神奇西瓜
冰凍鮮果錫蘭茶
68度溫泉蛋忌廉蟹肉意大利粉
胡椒蜜糖豬仔骨,厚薯條(半份)
最後當然要叫個 甜品做結尾。
抹茶白玉新地
抹茶雪糕香濃軟滑,配料有不同顏色嘅糯米丸子。
焙茶白玉新地
焙茶味突出,味道香甜。