2019-02-01
係呢頭行完街想搵開餐地方,突然間好想食好西,就二話不說同友人上左去呢間餐廳由於仲早時間,客人唔算太多,但之後坐坐下都陸續多客!呢度嘅燈光昏暗,設有卡位及梳化位,坐得都幾舒服慢慢望下餐牌有咩食先 :習慣開餐前食個沙律,多一份"綠色"嘛,呢客田園沙律 ($78)就岩晒心水,顏色繽紛,引起人食慾!材料除左有爽口沙律菜外,仲加入紅蘿蔔片,車厘茄及橙,淋上少少醋汁,成件事簡單得黎又清新!係主菜未上之前,食住呢客黑松露薯條 ($78),放底已聞到好香炸野味道!每條炸至乾身外脆,用手指拎住食都唔會油淋淋! 熱辣辣入口先感受到黑松露嘅獨有香味,再咀嚼就有薯仔嘅綿感,無論單食或點茄汁都好味道!食完個炸薯條,要飲返D凍飲中和下,呢度既係Bar,又係Restaurant,多種類酒精/非酒精飲品都有供應,呢杯Iced Fruit Tea ($58),外型可愛,入口香甜,仲有少少生果粒,無加冰粒,飲到尾都唔會變淡,誠意推介!係飯/意粉類當中,點了呢客香辣蜆肉意粉 ($148),材料一眼睇晒 : 大量蜆肉/辣椒/意粉估唔到都幾有辣度,但我接受到; 蜆肉全部無沙,食得放心又開心; 意粉係有口感嘅,個人偏愛有D硬度
由於仲早時間,客人唔算太多,但之後坐坐下都陸續多客!
呢度嘅燈光昏暗,設有卡位及梳化位,坐得都幾舒服
慢慢望下餐牌有咩食先 :
估唔到都幾有辣度,但我接受到; 蜆肉全部無沙,食得放心又開心; 意粉係有口感嘅,個人偏愛有D硬度,尤其係無醬汁款式,呢碟岩我心水,味道帶有蜆嘅香味,配合辣度,相當滋味!
另一客係燒安格斯肉眼扒 (10安士/$318),擺盤顯心思,安格斯肉眼扒上有條燒露荀,白色嘅係薯蓉,啡色嘅係紅酒燒汁
柯打要五成熟,用刀切時已感覺到佢嘅彈性及鬆軟度,輕輕切開見到內裏仍然有嫩紅色,肉質相當鬆軟,就咁單食更顯肉味,配埋個紅酒燒汁就更惹味啦! 食晒成件都真係相當滿足!
服務侍應反應主動,呢餐相當滿意