2019-05-29
噚日同家人去數碼港睇戲, 之後去數碼港商場搵餐廳食晚飯, 見到"奧壽司"環境唔錯又清靜, 就決定揀呢間。我哋點咗明太子沙律, 牛油燒粟米, 餃子雞翼, 火灸壽司盛合, 鐵板鏝魚炒烏冬, 天婦羅冷麵。明太子沙律好特別, 切開一粒粒的明太子+美乃滋配以青瓜絲, 好開胃, 細細碟好快就清碟。牛油燒粟米, 小朋友好喜歡, 佢一個人食晒成條, 見到佢食得咁開心, 一定好好味。餃子雞翼, 雞皮燒得好香, 餃子部分好多餡, 加埋燒汁香甜可口。主角係火灸壽司盛合, 擺碟好靚, 食物賣相都好吸引, 三文魚及赤貝都深得我心, 好鮮味, 吞拿魚的魚油香更加覺得食一件都唔足夠。 海膽壽司好新鮮, 顏色都呈現到呢份鮮美。鐵板鏝魚炒烏冬, 醬油味濃, 烏冬彈牙, 鰻魚份量都唔少, 味道不錯。天婦羅冷麵, 家人好喜歡食呢道冷麵, 盛載冷麵的石盤非常冰冷, 令冷麵保持凍冰冰, 天婦羅都炸得幾好, 好似喺日本食咁。最後點了一份芝麻雪糕結尾, 芝麻味香濃, 好好味 下次會再來幫襯
最後點了一份芝麻雪糕結尾, 芝麻味香濃, 好好味
下次會再來幫襯