2024-10-01
聽過好多人推介,機緣巧合今晚終於一試,值得嘅!叫咗NOBU EXPERIENCE包5道菜,好鍾意頭盤NOBU STYLE SASHIMI YONTEN MORI,個酸汁好開胃,3款魚生加🐙都好好味👍🏻,相對主菜嗰5款嘅OMAKASE SUSHI SELECTION我覺得仲出色。熱食又有驚喜,CHILEAN SEA BASS WITH JALAPEÑO SALSA個鱸魚肉質好味。食到WAGYU ANTICUCHO我初時有啲擔心,因為我對印度菜一般,而呢個和牛就係用上印度菜嘅汁,但結果真係喜出望外,第一啖口感係似食緊印度菜,但係再食落去個口感已經係開始酸酸「may may」嘅感覺,配上個和牛煮得好腍好好味,全晚我最鍾意嘅就係呢度菜😋甜品係包括芒果cheese cake同埋「咖喱」味嘅sorbet ,連埋喺底嗰啲脆脆一齊食,真係刺激味蕾😝呢個餐包5道菜,絕對令到你飽飽😜服務到位,有賓至如歸嘅感覺,觀感都好好,望住港島區嘅燈飾,維港嘅美景賞心悅目。
呢個餐包5道菜,絕對令到你飽飽😜