2018-08-21
今晚放工同老婆落蘭桂坊行,行行下佢話肚餓,於是睇下附近有咩食,結果搵到間burger bar就入左去。入到去望望menu,餐牌兩頁睇晒,但佢主打burger我認為非常足夠,有9款可揀。本來想叫牛魔王漢堡,不過驚太大個食唔晒,所以我地嗌左大磨菇扒漢堡、招牌流心芝士漢堡,仲有沙律同炸蝦。沙律材料新鮮,配合黑醋sauce ,酸酸甜甜,非常開胃,一陣食burger應該食得落,而且佢跟餐只需$18,抵吃。跟住到主菜出場啦,$128的大磨菇扒漢堡。先欣賞佢外表,個burger有一隻手掌咁高,而且廚師會先烘烤一下麵包部分,令個包做到外脆內軟,加上煮到好嫩的安格斯牛,配上生菜、蕃茄、洋蔥等,其實就咁漢堡牛已經好得。再加一個大磨菇,磨菇夠晒厚,仲要好juicy,要好小心食先唔比呢d咁juicy既精華漏出黎。跟住到$115流心芝士漢堡,呢個burger芝士真係好流心,幾小心食d芝士都漏出來,浪費了不過佢配個安格斯牛真係令成個burger的味道再昇華到另一層次。最後到炸蝦,炸蝦炸得好香脆,脆漿厚薄適中,配埋沙律醬食,我食完又食差d想order多一份。今次無意中經過呢間burger bar估唔到寫到咁好味既b
大磨菇扒漢堡
流心芝士漢堡
炸蝦
今次無意中經過呢間burger bar估唔到寫到咁好味既burger,我決定以後多d黎老蘭搵食。