2024-04-23
星期日既太古城想食野只有等位同埋等位,經過見到呢間唔洗等,價錢還可接受,就入去try try。 點知無諗過真係try,講緊既係原來佢新開試業緊入到去裝修幾靚,好多色彩,有個講英文既靚仔黎帶位。坐低見到餐牌先知試業中,岩晒啦,我中意挑戰新餐廳本來係門口係見有lunch set先入黎,點知入到去坐低無lunch set menu,原來星期一至五先有set,sosad。落單後,好快有一籃蝦片無諗過會有蝦片食,仲要都唔少,唔知係咪試業先有,有就食啦,幾脆幾好食泰式鮮蝦豆腐炒金邊粉 $88循例都係叫左我中意食既炒金邊粉,好欣賞佢加左豆腐,好好味個粉就正常既炒金邊粉味啦,唔係特別驚喜,略嫌覺得個粉可以煮耐少少,淋多少少就perfect。另外有啲花生同辣椒粉係旁邊,值得一提係個辣椒粉超勁辣,唔食得辣就唔好撈咁多喇。整體份量我覺得可以多多少少。泰式雞肉豉油炒河 $78另外叫左餐牌最平既炒河,個味道唔錯,個豉油味無諗過可以咁好味,雞肉都好入味,如果有下次再黎,我會想食呢個炒粉但美中不足係個菜,唔夠淋,可以煮耐少少會好啲。份量黎講都係偏少。無set所以野飲係散叫,我飲凍檸茶,唔錯bo,茶香加埋唔苦既檸檬另
泰式鮮蝦豆腐炒金邊粉 $88
泰式雞肉豉油炒河 $78
另外佢仲好有心有個顧客意見表,會想做好既餐廳,俾心機呀
總結,整體來講味道唔錯既,野食可以煮耐少少,覺得少少偏生。份量多少少會更好,不過我見隔離食飯係好大碟既,希望粉類多返少少。蝦片係欣賞既座位舒適,夠空間感可以有機會retry既餐廳
以下係餐牌: