2023-12-08
呢間西班牙餐廳一出電梯門,就被呢就嘅燈光裝飾吸引左,好有氛圍感✨✨幾適合影相🙈餐廳內另有啲充滿趣味嘅霓虹燈飾。西班牙餐廳飲酒都係重點之一🫢◾️The Classic(L) • $75◾️Rose Royce (R) • $75呢兩杯酒都算易入口,個人更喜酒Rose Royce,有淡淡玫瑰味,仲有玫瑰花瓣點綴,睇得又飲得🙈◾️薄切慢煮八爪魚 • $88八瓜魚切到好薄,上面淋上橄欖油再配埋蕃茄整嘅醬,層次豐富,佐酒啱晒。◾️血橙燒牛柳沙律 • $68有多片牛肉,煎過嘅牛肉味幾濃,上面加左薄脆片,估唔到又幾夾喎!◾️鵝肝比堅尼三文治 • $78三文治到又薄又脆,中間嘅鵝肝醬鹹香味十足🥹◾️西班牙薯仔蛋餅 +明太子 • $88雖然係Tapas,但我覺得已經係主食😂用一層層嘅薯仔堆疊而成,中間有流心明太子🤩令平平無其嘅薯仔增添獨特嘅風味✨✨◾️西班牙慢烤乳豬蕃茄鍋飯 • $298呢度嘅乳豬令我諗返起西班牙嘅味道🥹乳豬皮烤到好似薯片咁脆,肉質由於用左乳豬所以好嫩,唔會有過多嘅調味,食到原汁原味👍👍
餐廳內另有啲充滿趣味嘅霓虹燈飾。
西班牙餐廳飲酒都係重點之一🫢
◾️The Classic(L) • $75
◾️Rose Royce (R) • $75
◾️薄切慢煮八爪魚 • $88
◾️血橙燒牛柳沙律 • $68
◾️鵝肝比堅尼三文治 • $78
三文治到又薄又脆,中間嘅鵝肝醬鹹香味十足🥹
◾️西班牙薯仔蛋餅 +明太子 • $88
◾️西班牙慢烤乳豬蕃茄鍋飯 • $298