2024-08-10 232 瀏覽
同事介紹咗一間位於尖沙咀好食既韓國餐廳「hoo韓國包車」🚙🚙一入去仿佛進入90年代既韓國🇰🇷,餐廳以韓式街邊大排檔風格裝修,墻邊擺放好多漫畫書📚,懷舊玩具,電視機📺,天花板上一排紫色既燈光將餐廳整個氣氛襯托得更特別☺️火山🌋熔岩辣牛肉湯鍋首先奉上餐廳的招牌菜-火山熔岩辣牛肉湯鍋。不得不說呢個鍋既牛肉🥩超多,口感肥嫩多汁,再搭配各式新鮮配菜:豆腐,金針菇,冬菇,娃娃菜,洋蔥,大蔥,呢個鍋真係超豐富!湯鍋有大量辣醬🌶️,一口下去,味道濃郁。另外牛肉湯鍋➕3蚊有一支枝裝啤酒🍺,好抵👍🏻小食拼盤:薯條🍟➕粉絲卷➕芝士年糕每一款小食都炸得香脆可口。薯條外表酥脆,內裡卻保持濕潤柔軟既口感。粉絲卷用紫菜包住細軟柔滑既粉絲,再點上餐廳特製醬汁。芝士年糕係我既最愛❤️,煙煙韌韌,搭配沙律醬更是美味。芝士泡菜煎蛋卷緊接著是一道別具特色的芝士泡菜煎蛋卷。一黎到已經比佢色彩鮮艷的外表吸引,未食已經食慾大開。蛋卷蛋香味濃,內餡泡菜同芝士味道在口中瀰漫開,令人百吃不厭。同事果然無介紹錯,呢間餐廳能品味到地道韓式美食!

火山🌋熔岩辣牛肉湯鍋

另外牛肉湯鍋➕3蚊有一支枝裝啤酒🍺,好抵👍🏻

小食拼盤:薯條🍟➕粉絲卷➕芝士年糕

芝士泡菜煎蛋卷

同事果然無介紹錯,呢間餐廳能品味到地道韓式美食!