2022-07-26 392 瀏覽
本來諗住求其搵間野食完就返歸,一走進餐廳,就被滿滿figure吸引。有鬼滅、Disney、美戰、龍珠、幪面超人、咸蛋超人等,無論坐餐廳任何一處都有一堆係左近。餐廳以西式為主,價錢都幾平,有湯、麵包、主食、甜品、飲品,大部分HK$100.-都唔洗。正所謂一分錢一分貨,食物質數就唔好expect太高........美國肉眼扒司華力腸配飯 (黑椒汁)牛扒薄薄地好大塊,不過就無乜肉味,咬得開唔靭但肉質一般。司華力腸正常水平,同街邊食爭唔多。黑椒汁好似偏甜咗啲,唔夠辣。黑松露蜆肉意粉外觀有驚喜,竟然整咗minions 花紋係碟邊!! 超可愛!! 份量超多,我食咗一半已經投降。  無乜黑松露味,蜆肉也是一般,成個醬比較稠,所以每條意粉都痴著醬,因此比較膩口。餐湯叫咗一紅一白,紅湯較甜,白湯奶味好重。甜品可以揀雪糕或者啫喱,雪糕似係牛奶公司之類;啫喱整得都係稠,個人鍾意稀少少。呢個價錢黎講仲要夜晚絕對係抵食既~
堆係左近。

美國肉眼扒司華力腸配飯 (黑椒汁)
牛扒薄薄地好大塊,不過就無乜肉味,咬得開唔靭但肉質一般。
黑松露蜆肉意粉
份量超多,我食咗一半已經投降。
餐湯叫咗一紅一白,紅湯較甜,白湯奶味好重。
呢個價錢黎講仲要夜晚絕對係抵食既~
2022-07-24