2024-02-02 150 瀏覽
相信大家都會食過不同特色嘅放題,係咁多任食放題之中,我比較選擇去食有提供海鮮食材嘅食肆,又可以久不久來大食一餐滿足食慾,我鍾意逢一至四閒日來食冇咁多人可以慢慢嘆,是日晚餐又到荃灣美食地標之一大鴻輝中心嘅蝦蝦燒開餐至於食嘢時間係6:30左右尚早未算多人,一於好好利用三小時任飲任食放题,目標之一係海鮮檔排滿晒多款時令海鮮任揀貝類同魚等等攞咗兩三款海鮮返去開始燒住先,再去熟食區揀返幾款招牌小吃有蘿蔔牛雜、泰式鳳爪、拍青瓜、咖喱魚蛋等,加埋已一大碗惹味前菜一邊食住一邊燒坐喺長長魚缸旁邊看到生猛扎扎跳流水蝦,係時候捉住幾隻大頭蝦放入冰桶內浸暈佢先待備用,燒海鮮又差唔多食得,最緊要落埋牛油同蒜蓉可以提升肉質味道份外鮮味先品嚐元貝、帶子同生蠔肉質飽滿又多肉汁入口滋味十足,又再繼續encore其實他海鮮食物跟接係限定每人一串厚切鱔片串,燒至香脆可口魚皮,除咗啖啖肉又食到濃郁魚油香,再來食埋爽彈蝦肉同埋鮮甜蝦膏,享用完一輪美味海鮮後仲有幾十款串燒口味俾大家繼續品嚐,我就取了蒜蓉雞翼、豬大腸、牛肉粒、雞皮、魷魚,菠蘿片等,落埋調味粉一邊燒真係食得好滿足咪以為食完仲有多款雪糕同雪條作最後衝刺階段食嘢時間過得
咪以為食完仲有多款雪糕同雪條作最後衝刺階段
食嘢時間過得特別快又享受一餐豐富美食。
  • 海鮮
  • 流水蝦