2023-02-17
尋日放假,約咗朋友見見面🥰朋友book左呢間淥鼎記,餐廳環境及用色偏向中國風,幾有風格,而且坐位舒適🥰原來呢度中午時份主打點心,晚市就主打火鍋🍲我哋今次揀左入門嘅小寶套餐😋😋 點完餐之後,店員即刻奉上四款餐前小食😋小寶套餐主菜六選一(一次性)有椰子雞、藤椒烤魚、重慶雞煲、老壇酸菜魚、香辣烤魚、蘿蔔清湯腩煲🤤我哋點左酸菜魚🤭酸菜魚份量非常多,超級大碟,直程同火鍋盤一樣咁大😱魚肉勁滑又無骨,仲要好入味👍火鍋湯底六選一有鴨血麻辣鍋、花膠美人鍋、肉骨茶鍋、胡椒豬肚鍋、海皇海鮮鍋、澳門豬骨鍋,湯底令人眼花撩亂😅最後揀咗養顏嘅花膠美人鍋,花膠份量都勁多,食極都有😋😋至於火鍋配料,多達40多款;餃子都好好食佢哋啲牛肉都好高質,充滿牛味,而且肉質好嫩醬汁及配料都多達10多款,梗有一款岩你☺️全部喺自助吧區自己拎,仲有多款飲品,我幾欣賞佢地自家製嘅竹蔗茅根☺️飲左兩大杯😍下次過嚟試吓佢哋堂主套餐先,因為仲可以揀海鮮類🤤🤤📌 淥鼎記 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓#淥鼎記 #創興美食 #旺角創興 #美食推介 #旺角美食 #火鍋推介 #點心 #點心推介 #中式小菜 #抵食火鍋 #yummy #牛
小寶套餐
主菜六選一(一次性)
火鍋湯底六選一
至於火鍋配料,多達40多款; 餃子都好好食 佢哋啲牛肉都好高質,充滿牛味,而且肉質好嫩 醬汁及配料都多達10多款,梗有一款岩你☺️ 全部喺自助吧區自己拎,仲有多款飲品,我幾欣賞佢地自家製嘅竹蔗茅根☺️飲左兩大杯😍
下次過嚟試吓佢哋堂主套餐先,因為仲可以揀海鮮類🤤🤤
📌 淥鼎記 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
#淥鼎記 #創興美食 #旺角創興 #美食推介 #旺角美食 #火鍋推介 #點心 #點心推介 #中式小菜 #抵食火鍋 #yummy #牛肉控 #teamhappyfoodies #hotpot #mk #mkhotpot #hkfoodie