近年無得去日本,哩一餐真心頂得下癮叫左個omakase 餐,作為喜愛茶碗蒸既一員真係覺得好有誠意,入面竟然有真既蟹肉唔係平日面粉做既蟹柳,就連個菇都唔係薄薄一片就算數,令到個蛋充滿左哩啲野既精華刺身有拖羅,活赤貝,生既油甘魚同有小小熟既油甘魚等,食拖羅除左令個口有滿滿既油脂香,生既同小小熟既油甘魚更係滿足兩種唔同口感既願望壽司有海鰻,馬糞海膽,炙燒比目魚,魚子醬配蝦,深海池魚,大拖羅。深海池魚同配上左魚子醬既蝦食落真係不得了,因為係我既最愛。馬糞海膽入口香甜,食完令人唔想飲茶,想保留味道係個口到煙燻鯖魚一放入口更令整個口腔充斥煙燻既香氣,仲有啲炸左個蔥係上面,哩道菜除左味道好,真係香氣滿分豪華海の寶石丼入面三文魚子不但同三文魚好夾,仲同其他魚都好夾,帶出左大家鮮味仲有啲可食用既花係上面襯扥甜品有自家製既紅豆糕,唔會太甜,配上小小芝麻同花生碎,個味道一層層咁,唔會搶走原本紅豆既味道
近年無得去日本,哩一餐真心頂得下癮
叫左個omakase 餐,作為喜愛茶碗蒸既一員

仲有啲可食用既花係上面襯扥