2011-05-08
與友人收工後趕著去上堂,所以好快手咁走入左一間幾開揚既餐廳,一入去見到個侍應第一句就問佢黎度有冇Dinner食(因為間舖感覺好似Cafe,擔心無野食/食唔飽),而且最緊要係快!佢好快手serve左我地兩個坐底就比menu我地睇,佢地個menu既質地好似把紙扇咁,友人仲係咁拎黎撥。我地9秒9就叫落order,2份肉丸意粉,芒果綠茶soda,草莓紅茶soda,個湯好似係chef recommend一落order時,友人就已經係咁叫好餓,眼前一大個cake櫃,佢好快手咁叫左個blueberry cheese cake仲要即上!唔知係唔係因為太餓已經真係好趕時間,兩個人用左2分鐘食哂份cheese cake,味道唔錯,唔特別但唔差~個湯口感有D "傑",感覺好似真材實炓 (唔知道叫咩名因為廚師推介)肉丸意粉有少少辣,個肉丸好好咬口,成粒都係肉,唔會有粉or mix埋其他野入去,唔錯唔錯。杯芒果綠茶soda好飲係好飲,飲完個口有種清新感覺,真係幾OK,仲有芒果食! 不過要攪好耐,可能佢D果醬起冰底下比較難溶啦友人杯草莓紅茶soda飲到佢好開心,可能因為草莓味好香啦(有果醬起底部),我黎位朋友本來
佢地個menu既質地好似把紙扇咁,友人仲係咁拎黎撥。 我地9秒9就叫落order,2份肉丸意粉,芒果綠茶soda,草莓紅茶soda,個湯好似係 chef recommend
個湯口感有D "傑",感覺好似真材實炓 (唔知道叫咩名因為廚師推介) 肉丸意粉有少少辣,個肉丸好好咬口,成粒都係肉,唔會有粉or mix埋其他野入去,唔錯唔錯。
杯芒果綠茶soda好飲係好飲,飲完個口有種清新感覺,真係幾OK,仲有芒果食! 不過要攪好耐,可能佢D果醬起冰底下比較難溶啦 友人杯草莓紅茶soda飲到佢好開心,可能因為草莓味好香啦(有果醬起底部),我黎位朋友本來就係草莓怪。
食得勁快手,就走人,全程服務都OK,笑容加水都有!
同友人兩個唔覺意見到佢有All day breakfast 其實好想叫,但又飽又趕,所以唯有下次