前一排去唱K見到有架好得意嘅上車,又有糖又有蛋糕,上前一睇見到原來係來佬餐廳11周年,仲整咗個11道菜嘅晚餐。我見好耐都冇嚟食過就特登過嚟試吓,Menu上有唒餐廳將咁多年來出名嘅食物,今次我哋三個人去食,試晒成個Menu。首先嚟咗兩杯好適合夏天又好特別嘅飲品,一杯係巨峰提子梳打,另一杯係薄荷梳打,飲完淨係透心涼,影相打卡又靚,我自己就比較推介巨峰提子梳打,甜甜地飲完好開心。跟住頭盤六款食物,每一款食物都係bite size ,擺盤好靚,綠色白色配合返餐廳嘅主題顏色。我同朋友最鍾意就係大蝦多士,超級香口。黑松露薯條就純粹係我個人私心鍾意❤️食完頭盤之後,我同朋友仔兩個飲咗唔同款式嘅湯,野菌湯做得好好,好濃味好creamy,羅宋湯呢酸得嚟又有少少辣比較開胃。之後來到主菜,我哋三款都叫晒,乳鴿好脆皮,一定一定要叫,側邊仲配咗個炒鴿鬆配生菜食好清新,解左乳鴿嘅油膩感。牛柳就配鵝肝,再加埋黑松露燒汁,超級香超級惹味,又係另一個唔可以唔嗌嘅主菜!當你以為牛柳圖鵝肝已經夠好味啦,佢下面嗰個千層忌廉薯仔先至係重點,我哋幾個人搶住食嗰個薯仔,好香cream 嘅味道,好好食。如果唔係食到咁多嘢嘅朋友,又或者

如果唔係食到咁多嘢嘅朋友,又或者唔係鍾意食咁肥膩嘅,可以食豬扒,配埋個蘋果蓉就比較清新啲。

最後甜品我哋都叫咗三款,兒時回憶係一個迷你香蕉船,tiramisu 係一個好可愛嘅小花盆。最後最後梗係要食個火焰雪山啦,喺香港真係冇咩地方有得食,打卡度極高。每一枱食呢個甜品嘅人,一見到個火都會”嘩”一聲,當你諗住又係嗰啲普普通通三色雪糕喺入邊,佢今次就俾個驚喜你啦,入邊係奶茶雪糕,襯托起上嚟個味道都幾特別。

我自己個人就幾鍾意今次嘅Experience, 重重嘅懷舊感,CP值好高,三百幾蚊就可以食到咁多嘢。而且覺得餐廳亦都好細心地為唔同嘅客戶喜好同胃口去做呢一個Menu,真係feel到佢哋好有心,一定會再嚟幫襯!
巨峰提子梳打,薄荷梳打
法式田螺