2021-11-14
-這間坐落喺深水埗同石硤尾中間嘅小店連招牌都冇,但每日都會有人喺門口等候,今次就試吓佢先✌🏻😎-晚飯時間,我哋兩公婆都等左大半個鐘,佢哋主打魚生飯,餐牌好簡單,就係得梅、竹、松同特上魚生丼,menu上面已經寫曬佢哋嘅分別,啱晒我哩啲選擇困難症嘅人🤪-我同張生都叫咗竹,魚生份量比梅嘅多,餐牌仲會教你點樣享用宗像丼,除咗一般海鮮丼咁食,佢仲附送左紫菜比你包手卷,另外食到最尾可以叫師傅加湯變茶漬泡飯🤩-一上枱,真係「嘩~」咗出嚟,份量好多,好彩叫咗少飯,感覺啲魚生食極都仲有😚 而且好新鮮,我最鐘意個茶漬飯,個湯超清甜,而且配搭前菜嘅魚生片真係好好味🥲 好想要多一碗湯🥲-另外,我哋仲開咗枝酒🤩 枝酒好特別,飲前要搖一搖,係有啫喱口感嘅柚子酒,口感好得意😝日本酒配魚生飯,感覺好chill🤍-餐廳細細,但入面好舒服,環境好靜,好岩情侶兩個人嚟拍拖😌😌😌 食完仲可以去後面嘅嘉頓山散步,完全係perfect❣️
日本酒配魚生飯,感覺好chill🤍