2019-08-15 276 瀏覽
之前已經聽過朋友介紹呢間佐賀直送既餐廳,今晚終於可以試到,同埋父母一行三人入到去餐廳唔算好闊落,但有個大玻璃窗,感覺都開揚。同埋細有細好,感覺靜d可以傾下計。入到去估唔到有咁多日本人都食開始有小期待。間餐廳會有本日既推介寫係當眼處,黎到為左食直送 當然要試下。最後揀左金目鯛,深海池魚同埋喜之次一夜干。金目鯛 + 深海池魚刺身兩款都好味 尤其係深海池魚,好鮮甜喜之次一夜干超好食 d魚油出哂黎最重要係媽媽話之前去過另一間食要成千蚊但又無肉又乾,係呢到一半價錢都唔使,正!魷魚刺身 呢個見隔離台台都嗌所以跟住叫又係好鮮甜 煙韌得黎又唔係咬唔開果種,仲要好好刀功咁切到一條條好幼。不過最驚喜既係加$50將頭同尾天婦羅/燒。本人本身唔好天婦羅,但老豆要求就叫左。結果係出乎意料好食 炸到超鬆化 粉漿又薄 搞到想下次可以專試佢既天婦羅螢光魷魚漬物第一次食,食落有少少爽口但有d稔身。媽媽大愛!炭燒三瀨雞腿肉好中意食雞 一見到就嗌 上碟用鐵板裝 仲渣渣聲 已經聞到好香 食落輕輕一咬就有好多汁出黎 very juicy!!明太子茶漬飯又係個人喜好所以嗌 呢個相對黎講無咩特別 作為明太子愛好者 覺得可以就咁食明

金目鯛 + 深海池魚刺身
兩款都好味 尤其係深海池魚,好鮮甜

喜之次一夜干
超好食 d魚油出哂黎

魷魚刺身
呢個見隔離台台都嗌所以跟住叫
不過最驚喜既係加$50將頭同尾天婦羅/燒。

螢光魷魚漬物

第一次食,食落有少少爽口但有d稔身。媽媽大愛!

炭燒三瀨雞腿肉

明太子茶漬飯
又係個人喜好所以嗌 呢個相對黎講無咩特別 作為明太子愛好者 覺得可以就咁食明太子同飯就得

壽司十貫
壽司握得唔錯 係飯稍為有d黏 但飯同魚生既比例係好合消費者心意 一口啖飯食左 但仲有大半塊魚生

總括黎講都好滿意 特別佢d刺身唔係果種雪好耐 出到黎好凍 佢完全係室溫 証明佢好新鮮。價錢覺得合理,尤其係媽媽話條一夜干好抵!

唯一遺憾係無試到佢既佐賀牛,同埋都想試佢既半熟雞刺身

仲有,依家做緊推廣,用fb/ig follow page, post相and 打卡,每一個account都可以送一杯啤酒/甜品,杯啤酒size仲要係正常draft bear咁
2019-08-14
  • 喜之次一夜干