2010-08-28 5 瀏覽
今日要一個人食Lunch,放左工行行下,行左去和富道,本來想食勝利小廚,但最後都揀左新開o既壴碗麵。入左去坐低,叫左個熱門推介o既蝴蝶腩撈粗同巨峰梳打。侍應姐姐問我要唔要芝麻同蔥花,我話要。等左10分鐘,碗麵終於到,一望見好似咁細碗,都驚唔飽。食落碗麵D粗麵比平時食果D粗好多,質感都幾彈牙。我唔知呢間舖出名係佢地自家製沙茶醬,仲以為係辣醬。沙茶醬好惹味,點蝴蝶腩食特別好味。蝴蝶腩都唔"un",好軟身。食食下見侍應姐姐向其他人客推介酒香溏心蛋,我又要左一隻。上枱o既時候侍應姐姐同我講將隻蛋分開兩邊,要畢返d酒落個蛋黃度。等我食埋碗麵先再食隻蛋,一將隻蛋分開兩邊,D蛋黃已經流曬出嚟。一食落口已經覺得隻蛋好有蛋香,好快已經畀我解決左。食完D濃味嘢,再飲返個巨峰梳打,非常滿足。

2010-08-28
  • 溏心蛋,