2021-06-22
成日都經過呢間舖頭但一直都冇特別大既興趣去試下佢。直至早幾日睇到有文章介紹呢間舖頭既魚生係日本直送,咁就平平地試下佢個lunch先,好味既話就再黎食晚餐.12:35到舖頭,一如所料唔洗排隊(因為次次經過都冇見到人龍),店員熱情咁同我打招呼並安排我坐低。有保溫茶壺係枱面,自己斟茶好方便。決定叫個$168既拖羅丼。過左十分鐘左右拖羅丼就送到,其實就係三款既拖羅,一款係拖羅蓉,一款係拖羅剌身,最後一款係炙燒拖羅。個餐係包埋一個前菜同湯,前菜係卷蛋,正常味道。個湯反而有驚喜,佢係昆布蜆湯,我嗰碗有5隻蜆,個湯係清得黎有鮮味,唔同出面好多舖頭咁得個鹹字。食個丼喇,各款拖羅都好新鮮,個日本飯都好岩我口咪。埋單$168,價錢我覺得同一般位於銅鑼灣日本菜既lunch價錢差不多,但我覺得魚鮮生既質素比一般高.會再黎食晚餐同試埋其他lunch set!
有保溫茶壺係枱面,自己斟茶好方便。
食個丼喇,各款拖羅都好新鮮,個日本飯都好岩我口咪。
會再黎食晚餐同試埋其他lunch set!