2018-02-26
25-02-208(初十)尋晚同舊同事睇完楊丞琳演唱會,直踩落旺角搵好野食!我想食麻辣雞煲,但未諗到食邊間?舊同事介紹呢間新南苑,佢話之前食過覺得唔差,咁我未食過嘛!好啦!今晚就你啦!當時落到旺角都已經係零晨十二點幾,好在呢到收3:00am,都足夠時間食野,同埋價錢都唔貴,平時原價$268/位,我地係貓頭鷹時間黎,就$218/位,另外我同朋友吹水都好大聲,選擇坐房,每位要另加$20,房間可容納4人,岩晒我地呢啲嘈喧巴閉既嘩鬼,房內仲有電視睇!如有任何需要,按房內既對講機就可以喇👍一入房即點個中辣雞煲,諗住食完雞煲就打邊爐,點知我地兩個人,一食就食左3份雞煲,兩份中辣,一份大辣,我食過好多雞煲,真係第一次食到可以添加,超抵食!而且啲雞肉都好嫩滑!有驚喜!雞煲又多配料,再經我勁落指天椒粒,極度惹味!可惜就係同事忘記左原來仲有個海鮮拼盤,我地食左太多雞,已經食唔落個海鮮拼盤,只好同店員講叫佢地收走唔好浪費!不過就比我影張相先🤪另外配料,有一碟安格C肥牛,豚肉,蟹棒,響零,油炸鬼雖然第一次黎食,都要踩吓場先,眼見廳面都比較窄,因為實在太多枱了!枱與枱都痴得好近,洗手間都好逼,好在有提供房間選擇
雖然第一次黎食,都要踩吓場先,眼見廳面都比較窄,因為實在太多枱了!枱與枱都痴得好近,洗手間都好逼,好在有提供房間選擇!我見細房有4-5間,再問店員,大房都有5間,可容納8-12人。
我個人覺得呢間都的確唔錯👍淨係講主打既雞煲已經抵讚!雞嫩肉滑,啖啖肉,下次我一定會試返個海鮮拼盤既!而且幾個服務員都好好禮貌😉而且地點響旺中,好方便我搭小巴歸家!我會再黎幫襯既😋
計晒所有野,埋單都$480有找!連貼屎都係每位$250!👍