2017-09-23 295 瀏覽
在Megabox睇戲後,便過來德福吃晚飯,大約8點來到丼丼屋拎飛,拎到張飛見到要等廿幾個number先到我們,初時依為要等好耐,想不到等了15-20分鐘便可以入坐 還發現原來丼丼屋可以用food gulu app拎飛,早知一開始就不用急急腳過黎拎飛,用food gulu online拎飛方便得多呢!落單後等了一陣,便上第一款食物-天婦羅餅丼天婦羅餅材料超豐富,有三文魚、帶子、蝦、蟹柳、菇、大蔥、茄子、粟米、雜菜等等,天婦羅再配上醬汁真的會好食到令人食到停唔到口整整一大塊豐富的天婦羅餅加上一碗口感煙銀的珍珠米飯,分量很足夠!不過,天婦羅的醬汁記得要問服務員拎,餐桌上的數支醬汁都不是用來配天婦羅,要注意啊!第二款點的食物是大熱的十勝豚丼+野菜定食,沙津份量正常,尚算新鮮,上面淺啡色的是炸過的蔬菜,但不知道是邊款蔬菜主角十勝豚丼,切成薄片的豚肉加上燒汁送飯,很好食呀一定要趁熱食,凍咗的豚肉開始慢慢變硬,無咁好食呢個係酸菜d fd,一般般面鼓湯味道鮮甜,食食下發現入面有幾隻蜆仔,唔怪得咁甜啦最後是我最喜歡吃的玉子卷,即叫即整,上枱時,仍見到玉子卷冒煙,熱哄哄,一啖吃下去,口感鬆軟,充滿蛋香,一

落單後等了一陣,便上第一款食物-天婦羅餅丼

天婦羅丼

第二款點的食物是大熱的十勝豚丼+野菜定食,
十勝豚丼

主角十勝豚丼,切成薄片的豚肉加上燒汁送飯,很好食呀
一定要趁熱食,凍咗的豚肉開始慢慢變硬,無咁好食

呢個係酸菜d fd,一般般

面鼓湯味道鮮甜,食食下發現入面有幾隻蜆仔,唔怪得咁甜啦

最後是我最喜歡吃的玉子卷,即叫即整,上枱時,仍見到玉子卷冒煙,熱哄哄,一啖吃下去,口感鬆軟,充滿蛋香,一碟四件,大大件,好滿足

玉子卷

食滿$200,用enjoy card簽帳,送$20現金卷,下次可以再黎試下食其他菜式

2017-09-16
15 分鐘 (堂食)
天婦羅丼
十勝豚丼