2024-12-12
去荃灣探朋友,順道揾下野食,見有任食泰式火鍋叫【泰‧初夏】,價錢又幾親民,立即去試下。今次試了set B,120分鐘泰•初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題,$278/大人有5款湯底選擇,我揀左沙嗲湯湯同椰汁雞湯,湯底極濃味,打邊爐一流啊,之後,店員就上雞煲,有辣度可揀,我地揀左中辣,雞煲醬汁好香濃惹味,雞件啖啖肉,肉質嫩滑,而且非常入味用QR Code 落單,有牛板腱、牛胸爽、卡樂Beef、酒嫩雞件、豚肉片,共5款肉類,我瘋狂食牛板腱和牛胸爽,兩款牛味都好濃,牛板腱夠鮮嫩,牛胸爽係我最鐘意嘅,入口又香又爽脆另外有多款小食火鍋配料:例如有泰式串燒(豬牛雞)、豬頸肉、泰式豬手、炸墨魚丸、炸魚餅、炸貢丸、炸龍蝦丸、炸牛丸、炸墨丸、白菜餃、韭菜餃、墨魚滑,蝦滑等等自助區有幾吸引嘅冷盤小食,例如粉絲沙律、泰式鳳爪、木瓜沙律 ,仲有丸類、蔬菜類、炸物、泰式甜品等等,都幾多選擇我最欣賞係佢嘅飲品選擇,好多泰國特式飲品,例如泰式奶茶、龍眼冰、青檸梳打、菠蘿梳打等等,我飲左幾杯泰式奶茶,好開心啊整體質素唔錯,可再去
整體質素唔錯,可再去