2020-10-31 55 瀏覽
搵咗旺角一間黃色cafe同好姊妹相聚,雖然環境唔係好大好靚,仲有啲舊,不過食物質素同價錢,都真係好值得推介比大家!真係好鍾意食熱氣嘢!唔係間間餐廳都會做薯角,所以通常有的話都會叫薯角食!新鮮炸起真係不得了!仲有好耐無食既咖喱角,仲有甜酸醬配嚟食!最啱一路食一路傾!呃自己叫啲菇無咁熱氣先,牛油雜菌一般無咩難度,正常!反而呢個豬肋骨真係要推介,佢係原塊上要自己切開既,但無諗過咁大塊只係賣百幾蚊!而且仲要好食架喎!骨又唔係大,仲啖啖肉,味道濃但又唔算咸,真係覺得非常低食,如果一個人食淨係呢份都會好飽了!因為佢都有啲薯菜同沙律菜,好抵食!而成餐飯都係期待住呢個芝士奶蓋阿華田!(少有用阿華田呢!)估唔到小小cafe有咁多款式既芝士奶蓋選擇(可惜唔記得咗影Menu)厚厚既芝士奶蓋又邪惡又creamy,真係唔捨得飲晒!而阿華田濃度適中,好怕啲餐廳開到好稀(明明阿華田都係沖架啫,啲粉好貴?),呢度夾到個奶蓋,配埋食物大滿足!
咖哩角、薯角
真係好鍾意食熱氣嘢!
牛油焗雜菌
呃自己叫啲菇無咁熱氣先,
牛油雜菌一般無咩難度,正常!
燒豬肋骨
芝士奶蓋阿華田
而成餐飯都係期待住呢個芝士奶蓋阿華田!(少有用阿華田呢!)
2020-09-29
咖哩角、薯角