2018-01-04 60 瀏覽
早前見到網上報導Lava Java推出左全新的芝士火鍋及朱古力火鍋,男朋友知道我兩樣都鐘意,就即刻提議去食~網上訂座非常方便,即刻就留到位置!去到的時候,時間嘗早無咩人,可以影下環境咁~地方寬敞,環境唔錯,而且可以坐下傾計都幾舒服。我地二人行,兩個都唔係食得多野gei人,所以我地就揀左一個dinner set,之後再一齊SHARE朱古力火鍋!!!!DINNER SET價錢都幾抵,頭盤有多款選擇+ 主菜 + 餐包 + 餐飲 (加錢可揀特飲)野菌忌廉湯 超驚喜,香濃味重,Creamy 到呢,入口啖啖都充滿野菌味......真係估唔到咁好味~主菜就揀左呢個"蕃茄汁菠菜芝士意大利雲吞"蕃茄汁味道夠酸,我呢個酸人真係十級鐘意,芝士味唔會太重,一口咬下雲吞,內裡都好多汁,口感幾豐富,而且有菠菜食小編呢D鐘意食草gei人當然非常喜歡啦~~~~讚啊!!!! 黑松露煙肉芝士薯條   (套餐+48)講真,愛食薯條的小編,認為呢個薯條真係相對來講係有D失色,黑松露味同芝士味都唔夠,食落薯條軟身,無咩口感期待的我有少許失望,可以改善下啊呢方面~~~~薄荷龍貓朱古力呢度最特別的卡通拉花,我地當然都要試下~~~~
地方寬敞,環境唔錯,而且可以坐下傾計都幾舒服。

野菌忌廉湯
主菜就揀左呢個"蕃茄汁菠菜芝士意大利雲吞"
小編呢D鐘意食草gei人當然非常喜歡啦~~~~讚啊!!!!
黑松露煙肉芝士薯條   (套餐+48)

期待的我有少許失望,可以改善下啊呢方面~~~~
薄荷龍貓朱古力
呢度最特別的卡通拉花,我地當然都要試下~~~~
薄荷味好重,朱古力味唔太濃,如果鐘意甜D的話,呢杯可能唔夠,不過薄荷味重,會令你有種清新感
之後就到重頭戲,朱古力火鍋啦~~~~~ $138/2人份量
先講最好食的我認為係,雲尼拿雪糕泡芙,因為內凍,沾上朱古力,外熱,兩種口感,超正~~
當日因為無哂芝士蛋糕,換左Brownie,因為朱古力撞朱古力,需要唔太甜,不過就無咩特別~~~
窩夫嘗算可以,沾滿朱古力醬食,好滋味!!!
小編特別要讚這個朱古力火鍋,朱古力味香濃不太甜膩,就算怕甜的人都可以同情人來一試~
價錢相宜,都抵讚啊~~~
總括黎講,呢度環境舒適,佈置都幾靚,同朋友或情人相約黎食都係唔錯的選擇~~~
食物種類都算多,下次都想試埋個芝士火鍋啊!!!!
2017-12-27