2023-08-25 70 瀏覽
間唔中我都會去觀塘駱駝漆大廈搵野食, 入面D 野食五花百門. 今次就揀左間日本野食, 個名叫掌壽司一於試下佢D 壽司係點先!個環境幾幽雅幾CHILL, 好多魚魚裝飾,有水族箱係門口,成個氣氛好適合幾個人靜靜地傾下計, 食下野食壽司之前, 首先食個沙律, 開開胃先!個沙律入面材料都好豐富, 有魚子, 有貝柱, 又有蟹膏, 加埋新鮮的蔬菜同埋沙律醬, 口感清爽又有層次. 認真開胃之後就食下刺身, 試下D 刺身水準如何今次嗌左三文魚腩, 油甘魚, 同埋帶子刺身幾款刺身都好厚, 夠足料!  刺身新鮮啖啖都係滿足感! 好有魚味呀試完刺身, 就到期待已久的壽司!一上碟就比佢吸引住每件賣相都好靚, 一啖一件, 大細just right刺身新鮮, 調味都恰當, 是好食的三文魚籽調好味 紫菜好濃味 又黑又厚又脆脆驚唔夠飽, 所以嗌多個飯, 同堆串燒, 鷄皮好脆 不是平常的卷發 一大片 脂肪都燒走飯賣相OK, 滑蛋夠滑, 豬扒夠脆同有肉汁串燒都燒得香口而有肉汁, 送酒應該唔錯,   所可惜今次冇嗌酒...
一於試下佢D 壽司係點先!

壽司之前, 首先食個沙律, 開開胃先!

之後就食下刺身, 試下D 刺身水準如何
今次嗌左三文魚腩, 油甘魚, 同埋帶子刺身
幾款刺身都好厚, 夠足料!  刺身新鮮
啖啖都係滿足感! 好有魚味呀

試完刺身, 就到期待已久的壽司!
一上碟就比佢吸引住
每件賣相都好靚, 一啖一件, 大細just right
刺身新鮮, 調味都恰當, 是好食的
三文魚籽調好味 紫菜好濃味 又黑又厚又脆脆

飯賣相OK, 滑蛋夠滑, 豬扒夠脆同有肉汁