2024-08-25 907 瀏覽
等左10分鐘到左兩杯野飲,仲有2件卷蛋未到。最後等到三十分鐘,由於我一直無催單,我見到店員拎住疑似我地嘅蛋糕,我就俾我個牌佢睇,問佢係咪我地嘅。點知佢話check下先,就拎左去另一張遲我地十幾分鐘先坐低嘅客人度。其實等緊嘅過程中,我周不時都已經望一望嗰啲店員,但係無一個醒水。你諗下一枱坐左咁耐嘅客人,你又放低左餐具,但又咩食物都無,都唔會主動去睇下有無機會漏單。不過呢啲add on野,我都唔會太expect呢類餐廳會做到。講真出一件卷蛋要幾耐啫?結果追完之後一分鐘內已經出到俾我。最好笑嘅係,佢出完一件俾我,仲可以問我有無野爭我。大佬,你唔識自己check番個客點左啲咩蛋糕嘅咩?我話我嗰2件蛋糕半個鐘都未到,你地識得俾得1件我,但係唔知我仲有第2件,仲要黎問我?專業少少好無。燥。講番啲野食。1. 豆の物語:普通到不得了,60蚊得到嘅就係一杯有奶蓋嘅維他奶味飲品2. 炭焙烏龍桂花latte:口感上係有濃茶嗰種感覺,應該落左唔少茶粉。即係成口粉粉嘅嗰種感覺,你幻想下你去壽司鋪倒一堆茶粉再自己加水嘅嗰種感覺。正常黎講咁樣茶味應該會好出,但係可惜嘅係佢真係得好粉嘅感覺,講唔上話有茶香,同時佢加左
等左10分鐘到左兩杯野飲,仲有2件卷蛋未到。

講番啲野食。
2. 炭焙烏龍桂花latte:口感上係有濃茶嗰種感覺,應該落左唔少茶粉。即係成口粉粉嘅嗰種感覺,你幻想下你去壽司鋪倒一堆茶粉再自己加水嘅嗰種感覺。正常黎講咁樣茶味應該會好出,但係可惜嘅係佢真係得好粉嘅感覺,講唔上話有茶香,同時佢加左奶變成latte又無令到成杯野昇華,就係茶香又無乜奶味又無乜,好平淡嘅感覺,算唔上好飲。
3. 卷蛋:呢個就唔多作評論,成半個鐘先到已經影響觀感。只可以話抹茶真係算濃,我飲開濃茶嘅人就覺得還好,唔鍾意苦澀嘅人未必會鍾意。焙茶相對上就無咁濃。
2024-08-25
15 分鐘 (堂食)