星期二下晝兩點去食,叫兩樣野,薄脆焦糖咖啡同蘋果酥餅,但等左大半個鐘都冇野黎,直情係餐具同水都冇。我同疑惑嘅眼光望向係水吧嘅店員,佢主動行埋黎問我係咪已經叫左野,然後話係漏左單幫我落返。。。然後個薄脆焦糖咖啡終於到,咖啡面有一浸焦糖色嘅皮,但完全唔係薄脆亦冇焦糖味,令我以為佢俾錯左普通咖啡😅 於是同店員講,佢都好好咁話幫我換過杯。但我滿心期待嘅薄脆焦糖係等二杯依然冇出現,同第一杯差不多,咖啡面只係有一浸多返丁點焦糖甜味嘅皮,完全稱唔上薄脆。。。失望。。。雖然咖啡師有話如果唔夠可以幫我再整過,但我放棄了。另一樣係蘋果酥餅,呢樣新鮮整好好食。熱辣鬆趣嘅酥餅,加冰凍雪糕同埋軟綿嘅蘋果,味道好夾,口感亦一流。總結:漏單等勁耐,薄脆焦糖咖啡好fail因為完全冇焦糖薄脆,蘋果酥餅好好食。

薄脆焦糖咖啡
蘋果酥餅