八個人來食lunch, 被安排坐一間廂房, 但係入面好熱, 冷氣唔夠, 食到一額汗。先講食物, 今次叫左一客餃子拉麵, 質素算係過得去、對得起價格。基本0既紫菜、粟米、雞蛋、一片嗚門卷形0既魚蛋都有齊。當然呢間係街坊鋪, 我對食物要求都唔會高, 蛋黃全熟0既雞蛋我接受。主角餃子係無煎過炸過, 直接煮熟, 層皮其實幾易爛, 不過勝在餡料夠味, 我都接受。湯底, 拉麵同出面幾十蚊貨色相若, 所以食物質素都係可以接受。但係鋪頭0既侍應態度就令我汗顏喇!我地一點幾入到去, 三四個字後其中四個人就有0野食,其餘四人點0左0既食物, 等0左半個鐘都未到, 之後其中一人出去問侍應過多兩個字都仲未有0野食0黎!最後未有0野食0既四個人因為趕住返工走0左, 然後一個侍應好緊張入0黎,點返有乜0野食物0黎左,但過程中一句「唔好意思」都無講過!之後另一個侍應直接拎張單入0黎,叫我0地埋單,但依然無講過一句「唔好意思」!八個人0既0野食你竟然漏0左四份,竟然連表示一0的歉意都無,係咪你0地午市生意太好,已經唔憂做呢?

基本0既紫菜、粟米、雞蛋、一片嗚門卷形0既魚蛋都有齊。

但係鋪頭0既侍應態度就令我汗顏喇!
我地一點幾入到去, 三四個字後其中四個人就有0野食,
過多兩個字都仲未有0野食0黎!
最後未有0野食0既四個人因為趕住返工走0左,
然後一個侍應好緊張入0黎,
點返有乜0野食物0黎左,
但過程中一句「唔好意思」都無講過!
之後另一個侍應直接拎張單入0黎,
叫我0地埋單,
但依然無講過一句「唔好意思」!
八個人0既0野食你竟然漏0左四份,
竟然連表示一0的歉意都無,
係咪你0地午市生意太好,
已經唔憂做呢?

題外話/補充資料: 深水埗另一日本餐廳「三X」都試過漏我0地單 但侍應態度係明顯緊張得多 同埋會講「唔好意思」
2016-04-27
午餐