2008-07-12
忽然想食扒,search到這家食評不錯,朋友也推介,故且一試。幸好預先知道食物份量,所以叫了兩個小食加一個扒餐和男友share。- 芝士薯條 >>似乎是必食的,又的確好好味,明知好"漏"但忍唔住口不斷食,不過都食唔晒。- 雞鎚+豬仔骨 >>其實沒必要叫,因為食左一兩舊都已食唔落,不過味道ok,但若叫扒餐可以省卻這個。- 六成熟肉眼扒餐+配菜甜蕃薯+雞味飯 >>個黑糖包不負所望,若非又飽又漏,必會request refill多個;個洋蔥湯好溶好好味;個扒要左14oz,似乎過厚,可能10oz反而會好味點,不過很有肉味和咬口,醬汁ok,配菜也沒令人失望。食過第一次,下次兩人食會只叫一個main加一個小食(想試青口),應該都已經飽飽的。至於服務,都還可以,serve我倆的R先生好落力咁解釋d食物給我們,雖然他也似乎不太熟悉,不過我們要refill冰水他都立刻行動,都唔錯。但餐廳內的捧盤方式的確頗危險,見住個女仔唔夠力,飛左隻碟落地......